Agenda

Senioreninloop HCC!Amsterdam
Dinsdag, 19 Juni 2018, 14:00 - 16:00
Hits : 209
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genealogie is het onderwerp van deze SeniorenInloop,  Zaal 1 op de 1e etage (lift aanwezig)

Genealogie: wat is het, welke gevaren zijn er en hoe begin je? Ton Steenhof vertelt! Voor velen een dolverslavende hobby! Anderen interesseert het geen zier, dat wil zeggen:
Meestal, tot ze horen hoe en waar ze eenvoudig informatie over de opa van hun opa kunnen vinden, hoe hun voorouders leefden en waarvan en ook waar ze aan doodgingen, hoe machthebbers in hun tijd het land onder controle hielden en ook of opa -of misschien oma?- in gerechtelijke archieven voorkomt.... Kortom: het wel en wee van je voorouders.

Omdat heel veel gegevens digitaal beschikbaar zijn en er nog meer beschikbaar komen is genealogie één van de snelst groeiende hobby’s. Je hoeft er niet beslist de deur voor uit, veel documenten liggen via internet bijna voor het oprapen. 
Gastpresentator Ton Steenhof gaat je uitgebreid bijpraten over wat er komt kijken bij het verzamelen en ordenen van gegevens over onze voorouders.

Na de pauze beantwoorden we graag álle genealogische en (andere – ook computer gerelateerde) vragen, opmerkingen en wensen.
Bezoek ook eens https://jemeent.blogspot.nl voor terugblikken op eerdere SeniorenInlopen.