Agenda

Bijeenkomst HCC!amsterdam, HCC!apple IG, 3D werkgroep & Liberty Basic
Woensdag, 27 Juni 2018, 20:00 - 23:00
Hits : 204
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene bijeenkomst,  Grote zaal BG, 20:00-23:00 uur:
Opnieuw ruimte voor vragen en antwoorden op het gebied van hardware- en software. Kom op met je computervragen of twijfels.  Of ga lekker neuzen in de vele binnen- en buitenlandse computerbladen die op de leestafel te vinden zijn. We zijn immers de HCC, de Hobby Computer Club.

HCC! 3D printing werkgroep Amsterdam,  Grote zaal BG, 20:15 uur:
Ze gaan best lekker, bij de ‘3D printing werkgroep’ en alle geïnteresseerde HCC-leden (of zij die dat misschien willen worden) ook. Kom langs en schuif aan, je kunt ook eerst even bijgepraat worden, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Apple HCC!amsterdam,  Zaal 7 op de 1e etage, 20:15 uur (lift aanwezig):
Voor vanavond worden een aantal Apple mini workshops voorbereid, met vooral praktische informatie en handige Apple tips en trucs voor iPhone, iPad, iPod, MacBook en iMac. Breng dus zoveel mogelijk Apple apparaten mee zodat je mee kunt doen en je Apple vragen beantwoord worden. Laat je inspireren en kijk regelmatig op https://apple.hcc.nl , ook voor maandelijkse iPhone en iPad tips.

Liberty BASIC programmeergroep,  Grote zaal BG, 20:00-22:30 uur:
Elke vierde woensdagavond van de maand is er een workshop Liberty BASIC programmeren. Liberty BASIC is een zeer eenvoudige BASIC programmeertaal waarmee Windows 10 programma's gemaakt kunnen worden. Liberty BASIC is veel eenvoudiger dan C, Visual BASIC, e.d. programmeertalen.

De deelnemers aan de workshop demonstreren aan elkaar hoe ze de maandelijkse programmeeropgaven hebben opgelost. Ook demonstreren ze hun eigen programmeer vaardigheden.
Liberty BASIC maakt gebruikt van de DLL bestanden van Windows 10. Uiteraard wordt je dus een specialist in Windows als je de functies en het gebruik van DLL bestanden wilt bestuderen.

De bestaande deelnemersgroep heeft een grote kennisvoorsprong van Windows 10 en van programmeren in het algemeen opgebouwd. We willen echter na de vakantie weer op herhaling. We gaan dan Liberty BASIC vanaf de installatie behandelen. Dat neemt ongeveer 4 sessies (20.00 - 23.00 uur) in beslag.

Als u op 27 juni 2018 met uw laptop en een USB-stick aanschuift ontvangt u reeds een "cursus" van 120 pagina's. Liberty BASIC is niet gratis. Het is shareware. U ontvangt wel een "speciale" onderwijs editie als u beloofd de workshop minstens 1 seizoen te volgen. De speciale versie heeft enkele beperkingen. Bij de derde workshop avond ontvangt 3 GB aan listings. Niet alle listings zijn met Just BASIC te runnen. Just BASIC? Just BASIC is de gratis versie van Liberty BASIC. Just BASIC kan echter geen DLL bestanden openen.

Geïnteresseerd? Schuif aan of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zomerstop in juli en augustus:
Dan zijn er geen HCC bijeenkomsten in de Meent, het zomerweer lokt dan tot andere activiteiten.
Wij begroeten je daarom graag weer op de woensdagavonden 12 en 26 september en tijdens de SeniorenInloop op dinsdag 18 september.
Graag tot dan en een fijne zomer(vakantie) gewenst van de vrijwilligers van de hcc!amsterdam.