Agenda

Senioreninloop HCC!Amsterdam
Dinsdag, 18 September 2018, 14:00 - 16:00
Hits : 193
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


HCC!amsterdam organiseert deze middag weer een SeniorenInloop in de Meent, te Amstelveen. Ditmaal is het onderwerp ‘GIMP’ een gratis foto- en beeldbewerkingsprogramma, voor al je (vakantie)foto’s.

Je hebt in de voorbije warme zomermaanden waarschijnlijk heel wat foto’s, kiekjes en andere mooie plaatjes gemaakt, de een is geslaagd, de ander is dat (net) niet, maar daar is meestal eenvoudig, soms ook veelzijdig iets aan te doen met een (gratis!) fotobewerkingsprogramma zoals GIMP.
Just Vecht leert je vanmiddag met dat programma enkele basis bewerkingen uit te voeren, waarmee je vrijwel elke foto eenvoudig kunt verbeteren en optimaliseren.

Just is een enthousiaste kenner en gebruiker van GIMP en een begenadigd uitlegger van de mogelijkheden. Hij heeft zelfs de moeite genomen er een cursus voor te schrijven, deel 1 vind je via deze link.

De tweede link verwijst naar een oefenfoto, waar je ook meteen mee aan de gang kunt gaan.
Just wijst je tijdens zijn presentatie waar je de rest van zijn gratis GIMP cursus kunt vinden, later verschijnt dat adres ook op onze https://jemeent.blogspot.nl bij het verslag van deze bijeenkomst.

Na de pauze beantwoorden we graag je (computer gerelateerde) vragen, je opmerkingen en eventuele wensen. Bezoek ook eens https://jemeent.blogspot.nl

Waar?  Zaal 1 op de 1e etage (lift aanwezig) 14:00 uur:

 

De volgende SeniorenInloop is op dinsdagmiddag 16 oktober, het onderwerp dan is waarschijnlijk de Windows 10 Najaars Update.