Agenda

Senioreninloop HCC!amsterdam
Dinsdag, 15 Oktober 2019, 14:00 - 16:00
Hits : 162
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bijgewerkt 3 oktober.

Uit eerste hand: De cyberaanval op de HCC websites
Op 3 juli (2018) werd HCC getroffen door een grootschalige cyberaanval. Naast de website HCC.nl werden talloze andere HCC websites getroffen, waaronder die van groeperingen en PC-Active.
Gelukkig gebeurde dit in de periode dat de vereniging een tweetal maanden stillag, maar vrijwilligers van Hobbynet zijn geruime tijd bezig geweest om de schade te herstellen. Helaas is tot op heden niet bekend van wie de aanval afkomstig was. De daders hebben de logboeken van hun acties volledig gewist.
Over de beweegredenen voor de aanval tast het Hobbynet team vooralsnog ook in het duister. Mogelijk waren de daders in de veronderstelling dat onze servers persoonlijke en financiƫle data zouden bevatten. Gelukkig is dit niet het geval en hebben de daders dus geen bruikbare gegevens buit kunnen maken.

Wat gebeurde er en hoe is de situatie hersteld?
Vanmiddag geeft Bas van den Dikkenberg, een van de vrijwilligers van Hobbynet, je een inzicht in de problemen die toen ontstonden. Door middel van een presentatie leidt hij ons door de wereld van digitale communicatie.

Na de pauze is er tijd voor de digitale zijsprongen van Rob Bishoff en de beantwoording van computervragen (geef die even door bij binnenkomst).

Weet je dat je op https://jemeent.blogspot.nl eerder tijdens de SeniorenInloop besproken onderwerpen vindt?