Agenda

Bijeenkomst HCC!amsterdam, Apple HCC!amsterdam, Liberty Basic programmeergroep, 3D werkgroep & StartUp IoT werkgroep
Woensdag, 23 Oktober 2019, 20:00 - 23:00
Hits : 342
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bijgewerkt 3 oktober.

Algemene bijeenkomst,  Grote zaal, BG, 20:00-23:00 uur.
Op deze inloopavond kun je met al je vragen of voor overleg op het gebied van je computer, je tablet of je smartphone bij ons binnenstappen. Meestal vinden we samen wel een antwoord.
En zoals altijd is de leestafel rijk gevuld met binnen- en buitenlandse computer hobby- en vakbladen en zijn er gelijkgestemde hobbyisten voor een praatje.

StartUp HCC!IoT werkgroep,  Grote zaal, BG, 20:15-23:00 uur.
Vanavond: StartUp HCC!IoT (Internet of Things) werkgroep in Amsterdam.

Heb jij enig idee hoe het zit met Internet of Things? Wel of niet maakt eigenlijk niet uit.
IoT wordt hier gedefinieerd als: Sensoren (bijv. temperatuur) of actuatoren (bijv. relais), die gekoppeld zijn aan een microprocessor, die op zijn beurt weer is gekoppeld aan een netwerk (Ethernet, WIFI, Internet/lokaal netwerk, LoraWan, 433Mhz, Bluetooth, etc.).
Tevens wordt hierbij gebruik gemaakt van een programmeertaal (bijv. Python, Arduino IDE) en een ontwikkelomgeving (bijv. Arduino IDE).

We willen hiermee aan de slag gaan in een nieuw op te richten werkgroep, die zeer nauw gaat samenwerken met de reeds bestaande 3D werkgroep. Met IoT en 3D printen hebben we bijna onbeperkte mogelijkheden om Domotica, Robotica, etc. zelfbouw projecten uit te voeren.

Heb je serieuze belangstelling, ben je al eens met IoT aan de gang gegaan maar kwam je niet verder of heb je kennis van en/of kunde over het onderwerp dan ben je van harte welkom!

We beginnen met een korte presentatie over het ontstaan, de stormachtige ontwikkeling en de huidige fenomenale mogelijkheden met IoT en zullen diverse voorbeelden live laten zien.
Heb jij ervaring met IoT en/of 3D ontwerp en printing?
Dan zoeken we jou! Meld je alsjeblieft via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Apple- HCC!Amsterdam,  zaal 6, 1e etage, 20:15-22:30 uur.
Ditmaal starten onze Apple avond met Apple foto en de 1e ervaringen met macOS Catalina die op 4 oktober officieel uit gaat komen en de gevorderde vaardigheden met iOS 13 en iPadOS.
Na de pauze natuurlijk de beantwoording van je Apple vragen.

Heb je over de iPad winactie en overige activiteiten HCC!apple gelezen?
Tot en met 15 oktober kun je nog meedoen aan de iPad winactie van HCC!apple. Ook in de laatste PC active tref je deze actie aan op pagina 43.
Iedereen die vanavond aan deze actie deelneemt, kan met extra korting de nieuwste ‘special over iOS 13 en iPadOS’ kopen.
Kijk voor meer info op apple.hcc.nl waar je ook de nieuwste iPhone en iPad tiplijst online kunt lezen met tips hoe je gratis topfilms kunt bekijken en een maand gratis kunt gamen. 

Lid worden van apple.hcc kost je € 2,54 extra per jaar, daar zou je het dus niet voor hoeven laten, toch? Meld je, als je wel HCC lid bent maar nog geen lid van
HCC!apple via https://hcc.nl/ig-aanmelding dan krijg je de iPhone en iPad tip-lijst voortaan ook automatisch.
Je weet dat ‘apple.hcc leden’ de onderwerpen en handigheidjes achter de inlog op de Apple IG leden downloadpagina kunnen nalezen? 

HCC!3D printing werkgroep Amsterdam,  zaal 7, 1e etage, 20:15-22:30 uur.
De bijeenkomsten van de 3D Print- & Ontwerpgroep worden steeds veelzijdiger. Enkelen houden zich bezig met optimaliseren van de techniek, anderen willen graag de bodem zien van de softwaremogelijkheden, geven tips of leggen zelfbedachte dingen uit. Ronduit interessante avonden, niet alleen voor 3D beginners en gevorderden maar ook voor 3D experts.
Je bent welkom! Ook introducees en niemand hoeft eerst HCC lid te worden.
Wil je eerst meer weten over onze regio 3D werkgroep? Meld je dan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Liberty Basic programmeergroep,  Grote zaal BG, 20:15-23:00.
Onze ‘HCC! Programmeergroep’ is vorige maand gestart met een ‘Workshop Basic voor oudgedienden’ en vanavond gaan ze weer verder met hun ‘hernieuwde’ kennismaking met BASIC programmeren voor Windows.
Samen maken ze een programma, waar thuis aan gewerkt kan worden en als dat even niet lukt, dan kom je naar ‘n workshop avond voor hulp.
Meedoen kost niets, JustBASIC (www.justbasic.com) is gratis en voor beginners en LibertyBASIC (www.libertybasic.com) voor beginners en de gevorderden. Deelnemers aan de Workshop ontvangen een “onderwijs-versie” van LibertyBASIC.
Wil je een keer zo’n avond meemaken? Meld je dan vooraf even via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zorg dat je een USB-stick in je zak hebt voor 2 GB listings, een ‘elektronisch’ cursusboek, lessen en helpbestanden in het Nederlands.
Meer info: https://programmeren.hcc.nl/programmeer-groepen/sectie-basic/2366-introductie-workshop-basic.html