Agenda

Bijeenkomst HCC!amsterdam, Apple HCC!amsterdam, Liberty Basic programmeergroep & IoT werkgroep
Woensdag, 27 November 2019, 20:00 - 23:00
Hits : 224
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijgewerkt 14 november.

Algemene bijeenkomst,  Grote zaal, BG, 20:00-23:00 uur.
Tijdens de Computer inloopavonden kun je binnenstappen voor overleg of met vragen over je computer, je tablet of je smartphone. In de praktijk vinden we meestal een oplossing en/of antwoorden.
Verdere is op deze avonden de leestafel steeds rijkelijk gevuld met computer hobby- en vakbladen uit binnen- en buitenland en zijn er steeds gelijkgestemde hobbyisten aanwezig voor een informeel contact.

HCC!IoT werkgroep Amsterdam,  zaal 7, 1e etage, 20:15-23:00 uur.
Vorige maand zijn we begonnen met de IoT (Internet of Things) werkgroep. Diverse leden gaven presentaties over hoe en waarvoor zij IoT gebruiken.
Al met al een zeer interessante en geslaagde avond!

We gaan hiermee aan de slag in deze nieuwe werkgroep, die zeer nauw gaat samenwerken met de reeds bestaande 3D werkgroep. Met IoT en 3D printen hebben we bijna onbeperkte mogelijkheden om Domotica, Robotica, etc. zelfbouw projecten uit te voeren.

IoT wordt hier gedefinieerd als: Sensoren (bijv. temperatuur) of actuatoren (bijv. relais), die gekoppeld zijn aan een microprocessor, die op zijn beurt weer is gekoppeld aan een netwerk (Ethernet, WIFI, Internet/lokaal netwerk, LoraWan, 433Mhz, Bluetooth, etc.).
Tevens wordt hierbij gebruik gemaakt van een programmeertaal (bijv. Python, Arduino IDE) en een ontwikkelomgeving (bijv. Arduino IDE).

Heb je serieuze belangstelling, ben je al eens met IoT aan de gang gegaan maar kwam je niet verder of heb je kennis van en/of kunde over het onderwerp dan ben je van harte welkom!
Heb jij ervaring met IoT en/of 3D ontwerp en printing?
Dan zoeken we jou! Meld je alsjeblieft via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HCC!3D printing werkgroep Amsterdam,
Vanavond is er geen bijeenkomst van de 3D printing werkgroep. Deze wordt afgewisseld met de IoT werkgroep, zie hierboven.

Apple- HCC!Amsterdam,  zaal 5, 1e etage, 20:15-22:30 uur.
De Apple bijeenkomst is verplaatst naar zaal 5.
We starten onze workshopachtige Apple avond met info over de mogelijkheden van en vernieuwingen in IOS 13 & iPadOS. En goed om te weten: De laatste praktijkervaringen met macOS Catalina.
Na de pauze proberen we al je Apple vragen te beantwoorden. Breng zo mogelijk je Apple toestellen mee en schroom niet jouw ontdekkingen en handigheidjes, hoe klein ook, aan de overige deelnemers te laten zien.

Kijk voor meer info op apple.hcc.nl waar je ook de nieuwste iPhone en iPad tiplijst online kunt lezen met tips hoe je gratis topfilms kunt bekijken en een maand gratis kunt gamen.

En op de Apple IG leden downloadpagina kun je de onderwerpen, handigheidjes en meer achter de inlog nalezen!

Liberty Basic programmeergroep,  Grote zaal BG, 20:15-23:00.
Onze ‘HCC! Programmeergroep’ is onlangs gestart met een ‘Workshop Basic’ voor zowel oudgedienden als voor beginners.
Vanavond wordt verder gegaan met BASIC programmeren voor Windows, waarvoor ieder probeert een programma te maken. En als dat even niet lukt dan krijgen zij hulp op avonden zoals deze 23ste.
Meedoen kost je niets, JustBASIC (www.justbasic.com) is gratis en van LibertyBASIC (www.libertybasic.com) is een speciale ’onderwijs-versie’ beschikbaar.
Ben je enthousiast en zou je zo’n avond mee willen maken? Meld je dan vooraf even aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zorg dat je die avond een 2GB USB-stick in je zak hebt.
Meer info: https://programmeren.hcc.nl/programmeer-groepen/sectie-basic/2366-introductie-workshop-basic.html