Agenda

Senioreninloop HCC!Amsterdam
Dinsdag, 21 Januari 2020, 14:00 - 16:00
Hits : 194
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bijgewerkt 29-12.

Maandelijkse lezingen in de Meent.
Iedere maand staat tijdens de SeniorenInloop een interessant of actueel onderwerp centraal.

Was jij er ook op 19 november jl., bij ons in de Grote Zaal? Wij presenteerden toen het landelijke ‘HCC Windows thema’, vooral vanwege het naderende einde van Windows 7. Maar wat volgens velen helaas onvoldoende aan bod kwam, waren de (echte) alternatieven voor als je wat oudere hardware hebt die Windows 10 misschien niet aankan of als je gewoon nieuwsgierig bent...

Daarom vinden we het leuk je nu, voor 21 januari, een Linux lezing door Hans Lunsing toe te kunnen zeggen. Om niet verstrikt te raken in onduidelijkheden en onzekerheden laat Hans met grote projectiebeelden zien hoe je het beste – en vooral zonder risico – thuis met Linux aan de gang kunt. Gekozen is voor twee bekende, aantrekkelijke en vooral voor overstappers erg gebruiksvriendelijke ‘soorten Linux’: Mint en Zorin, die allebei uitstekende alternatieven kunnen zijn voor Windows 7 (en Windows 8.0 en 8.1 en 10…).
Voor een (eerste?) persoonlijke kennismaking met Linux stellen we ook enkele demonstratiemachines op, dan kun je even spelen.

Achteraf zijn een aantal projectiebeelden en informatie vanaf onze Jemeentblogspot te downloaden.

Voor hulp en / of vragen kun ook terecht tijden onze 'woensdagavond Inloopavonden'. Dan zijn er meestal ook wat Linux kenners aanwezig. De volgende is al een dag later, op 22 januari.
Gezien het uitgebreide van deze themalezing, zou het best eens iets later kunnen worden dan 16:00 uur, maar wel erg interessant.

Weet je dat je op https://jemeent.blogspot.nl eerder tijdens de SeniorenInloop besproken onderwerpen vindt?