Agenda

Bijeenkomst HCC!amsterdam, Apple HCC!amsterdam, Liberty Basic programmeergroep, IoT werkgroep & 3D werkgroep
Woensdag, 22 Januari 2020, 20:00 - 23:00
Hits : 472
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bijgewerkt 29-12.

Algemene bijeenkomst,  Grote zaal, BG, 20:00-23:00 uur.
Tijdens de Computer inloopavonden kun je binnenstappen voor overleg of met vragen over je computer, je tablet of je smartphone. In de praktijk vinden we meestal een oplossing en/of antwoorden.
Verdere is op deze avonden de leestafel steeds rijkelijk gevuld met computer hobby- en vakbladen uit binnen- en buitenland en zijn er steeds gelijkgestemde hobbyisten aanwezig voor een informeel contact.

Afwisseling 3D printing werkgroep en IoT werkgroep.
Omdat veel leden van onze 3D werkgroep zich ook bezig houden met IoT starten we na overleg een proef voor enkele maanden. De werkgroep die in de Grote zaal zit is meer bezig met hardware zaken.
De 3D werkgroep komt op de 2e woensdag van de maand bijeen in zaal 7. De IoT werkgroep zit dan in de Grote zaal.
Op de 4e woensdag van de maand (vandaag) zit de IoT werkgroep in zaal 7 en de 3D werkgroep in de Grote zaal.

HCC!IoT werkgroep Amsterdam,  zaal 7, 1e etage, 20:15-22:30 uur.
Eind vorig jaar zijn we in Amstelveen begonnen met de IoT (Internet of Things) werkgroep. Ontsproten aan en vooralsnog nauw verbonden met onze 3D werkgroep, omdat IoT en 3D print bijna onbeperkte mogelijkheden biedt om leuke Domotica en Robotica projecten uit te voeren.
IoT definiëren we als gegevens verzamelende sensoren (Big Data) die via een microprocessor gekoppeld worden aan een intern netwerk of aan internet, om omgezet te worden tot Smart Data, waar we iets mee kunnen.

Heb je belangstelling, of ben je al eens met IoT aan de gang geweest maar kwam je niet verder, of heb je kennis van en/of kunde over dit onderwerp, meld je dan eens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HCC!3D printing werkgroep Amsterdam, Grote zaal, BG, 20:15-22:30 uur.
De leden van de 3D print- & ontwerpgroep zien en spreken elkaar vanavond weer. Hun speelveld is, naast het voortdurend uitwisselen van tips en hulp, steeds veelzijdiger geworden, door de combinatie van 3D werkstukken met IoT toepassingen. De activiteiten zijn nu niet meer alleen leuk voor 3D beginnelingen, gevorderden en experts, maar ook extra interessant voor elektronica enthousiastelingen die dit gewoon leuke uitdagingen vinden. Iedereen is welkom, breng gerust je familie, vrienden en kennissen mee, als zij gelijke interesse hebben, niemand hoeft eerst lid te worden van de HCC!

Apple- HCC!Amsterdam,  zaal 5, 1e etage, 20:15-22:30 uur.
Vanavond wordt het opnieuw interessant en lekker Interactief.
We starten onze eerste workshopachtige Apple avond van dit jaar, met een presentatie over de iOS Foto’s App. Met daarbij ruime aandacht voor de Dag-, Week-, Maand- en Jaarweergaven weergaven, het sorteren en het maken van Albums. Na de pauze proberen we al je Apple vragen te beantwoorden. Breng zo mogelijk je Apple toestellen mee en schroom niet jouw ontdekkingen en handigheidjes, hoe klein ook, ook eens aan de overige deelnemers te laten zien.

Kijk voor meer info op  apple.hcc.nl  voor de nieuwste iPhone en iPad tiplijst.
Op de  Apple IG leden downloadpagina  kun je achter de inlog alle onderwerpen en handigheidjes nog eens nalezen.

Lid worden van apple.hcc interessegroep kost je € 2,54 extra per jaar, daar zou je het dus niet voor hoeven laten, toch? Meld je aan via https://hcc.nl/ig-aanmelding dan krijg je de iPhone en iPad tip-lijst voortaan ook automatisch. 

Liberty Basic programmeergroep,  Grote zaal BG, 20:15-23:00 uur.
Ze genieten van de uitdagingen, die hobbyisten van de ‘HCC! Programmeergroep’. Ze zijn lekker bezig zelf software te maken waarbij beginners natuurlijk hulp krijgen en de gevorderden graag leren van de kennis van anderen.
Naast de bijeenkomsten op de 4e woensdagavond van bijna elke maand in de ‘Grote zaal van De Meent’ spreken en zien zij elkaar ook regelmatig in het ‘H.F. Witte Centrum te De Bilt’. Meer informatie daarover vind je op de  Voorpagina van HCC!programmeren