Agenda

Bijeenkomst HCC!amsterdam, SeniorenInloop. Online!
Dinsdag, 20 April 2021, 14:00 - 16:00
door Theo Nicola

Beste lezer,

Naar aanleiding van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het Covid19 virus worden momenteel geen fysieke bijeenkomsten in de Meent gehouden.

Jammer – maar er zijn gelukkig steeds meer digitale HCC activiteiten. Je vindt er enkele op onze website, de landelijke HCC agenda staat er regelmatig bol van, dus kijk eens rond.

Vanmiddag  start om 14:00 uur een interessante digitale SeniorenInloop!
We hebben namelijk een interessante gast in ons praatuurtje: Caroline, een ethisch hacker (beluister dit even: https://soundcloud.com/centrum-voor-criminaliteitspreventie-en-veiligheid/ethische-hackers).
Caroline heeft er een hobby van gemaakt om onbeveiligde IP camera’s op te sporen, te lokaliseren en de eigenaren te waarschuwen, onder het motto: ‘laten we het Internet èn het leven een stukje veiliger maken’. 

Zij laat bijvoorbeeld zien dat (cyber)criminelen vaak toegang hebben tot beelden van IP(bewakings)camera’s en dat deze door iedereen(!) vrij te bekijken zijn!
Beelden die gebruikt kunnen worden door kwaadwillenden, om bewoners in de gaten te houden en daarmee te bepalen wanneer ze het beste toe kunnen slaan...
En ook hoe lui met vervelende plannen kunnen weten waar interessante auto’s voor de deur staan, kunst of een mooi uurwerk aan de muur hangt. Waar een duur paard in de stal staat, wat de voorraad is van een autohandelaar is en – veel minder belangrijk – hoe het werk van een 3D printer vordert…
Kortom: Caroline verzorgt ons een erg interessant en vooral leerzaam praatuurtje, naast de kleine workshops en handigheidjes die we je gewoonlijk tonen, op dit soort middagen.

Als je niet eerder meekeek, op zo’n 3e dinsdagmiddag van de maand, geen camera hebt of liever niet in beeld komt: No Problem! Dit soort bijeenkomsten zijn uitstekend geschikt om naar te kijken, terwijl je vragen kunt stellen via de ingebouwde Chatbox.
Probeer het eens, meld je zo snel mogelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met op de onderwerpregel het woord Senioren en je lidnummer en kijk mee en stel je vragen.
Je ontvangt dan ruim op tijd het webadres via je aanmelding, compleet met aanwijzingen over ‘het hoe en wat’ met wij.hcc.nl.
En vind je het uiteindelijk niks, dan vertrek je gewoon, blijf je niet langer kijken. Oké?

Oh ja, natuurlijk staan we open voor wensen en ideeën, kom maar op en geef maar door via hetzelfde e-mailadres