Op een drukbezocht bijeenkomst van HCC!amsterdam zijn woensdagavond 17 januari de eerste stappen gezet voor de oprichting van een Amsterdamse werkgroep 3D printing. De werkgroep zal deel uitmaken van de landelijke interessegroep HCC!3D. Op de bijeenkomst was een reeks 3D-printers te zien en allerlei produkten die uit die printers waren gerold.

Dick Potharst van Multi3DPrint hield een presentatie over ontstaan, ontwikkeling en mogelijkheden van de nieuwe techniek. Een samenvatting van zijn betoog is als PDF-bestand beschikbaar. Jammer genoeg lukt het nog niet om het bestand als download vanaf deze site beschikbaar te stellen. Belangstellenden kunnen een maitje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp "3D". De tekst wordt dan per ommegaande als mail-bijlage opgestuurd.

IMG 2828

Naast de printers kwam ook Blender voor het maken van 3D-computergraphics aan de orde. David Baron vertelde over zijn ervaringen met dit gratis programma. Hier een aantal links voor een nadere kennismaking:

De website van Blender https://www.blender.org/ (hier is het programma ook te downloaden)

Starterslesjes (ook in Nederlands): www.b3d101.org

Nieuwspagina: www.blendernation.com

Goede tutorials: www.blenderguru.com, www.creativeshrimp.com, www.blenderdiplom.com