De weg vinden – van A naar B – het behulp van elektronica, dat was zo ongeveer het onderwerp van het eerste Wibinar van de senioreninloop van HVV!amsterdam. Jan Willem Broekema beet dinsdag het spits af.
Bij de presentatie werd duidelijk dat het niet makkelijk is om technisch nieuwe wegen in te slaan. Met name het geluid gaf problemen. Ik blijk bijvoorbeeld een PC te hebben, die in het eerste kwartier af en toe een beetje meepruttelde, maar daarna hardnekkig zweeg. M’n laptop deed het prima.
Allemaal een kwestie van wennen, oefenen, vallen en opstaan. Een van de deelnemers wees ons op de heksentoer van leraren, die in de afgelopen (hopen we…) corona-weken les hebben gegeven met vergelijkbare software, en dat niet met een bezadigd HCC-groepje, maar met echte scholieren.
Een PDF-versie van de presentatie van Jan Willem Broekema is beschikbaar. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen het op.

Hierbij nog enkele links naar aanleiding van Lokaliseren, navigeren, gps en mijn privacy…Rijksdriehoekscoördinaten https://nl.wikipedia.org/wiki/Rijksdriehoeksco%C3%B6rdinaten
World Geodetic System 1984 https://nl.wikipedia.org/wiki/WGS_84
Tabula Peutingeriana (Peutingerkaart) htps://nl.wikipedia.org/wiki/Tabula_Peutingeriana
Rubber Banding http://gpsinformation.net/main/rubberband.htm
Handelsreizigersprobleem htps://nl.wikipedia.org/wiki/Handelsreizigersprobleem
Global positioning system https://nl.wikipedia.org/wiki/Global_positioning_system
GPS, hoe werkt dat nu eigenlijk? https://www.gps.nl/wat_is_gps-.html
OpenStreetMap https://www.openstreetmap.org
NL:OpenSeaMap https://wiki.openstreetmap.org/wiki/NL:OpenSeaMap
Google Earth https://www.google.nl/intl/nl/earth/