Welkom bij HCC!Amsterdam

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar, daarom foto museumplein met i love amsterdam

HCC!amsterdam is de Amsterdamse regio van de HCC. De activiteiten vinden vooral plaats in ontmoetingscentrum De Meent in Amstelveen, dat vanuit Amsterdam en de rest van de regio makkelijk bereikbaar is.

De Meent is te vinden aan Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Het ontmoetingscentrum is te bereiken met de nieuwe GVB-tram 25 (halte Meent) en Connexion-bus 174 (halte Praam). Bezoekers uit Amsterdam kunnen het openbaar vervoer nemen naar station Amsterdam Zuid en daar overstappen op tram 25. Er kan (gratis) geparkeerd worden bij het gebouw. 

Elke tweede en vierde woensdagavond is er (vanaf 20:00 uur) een algemene bijeenkomst in de grote zaal van De Meent. De leden kunnen daar terecht om problemen, nieuwe ontwikkelingen en andere computerzaken met elkaar te bespreken. Er is ook een uitgebreide leestafel met computertijdschriften.
Op de tweede woensdagavond van de maand is er ook een bijeenkomst van de digitale fotoclub en de 3D printing werkgroep.
Op de vierde woensdagavond van de maand zijn de Visual Liberty Basic programmeergroep en de Internet of Things (IoT) werkgroep.
Bezoekers kunnen op deze avonden hun (laptop) computer meenemen. Er is een (draadloos en bekabeld) netwerk aanwezig.

In de zomervakantie en rond kerst en jaarwisseling zijn er geen bijeenkomsten.

Soms wordt op een bijeenkomst een thema behandeld in de vorm van een lezing of demonstratie. Daarnaast worden bij voldoende belangstelling cursussen georganiseerd.

Naast de woensdagavond verzorgt HCC!amsterdam in samenwerking met De Meent maandelijks op de derde dinsdagmiddag een senioreninloop. Deze inlopen (van 14:00 tot 16:00 uur in zaal 1 op de eerste verdieping) bestaan vaak uit een lezing. Meer informatie is te vinden op het blog Je Meent Het: http://jemeent.blogspot.nl.

Bijeenkomsten HCC!amsterdam:

Kijk in onze Agenda voor komende bijeenkomsten.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!amsterdam

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden